Dag 39
16 oktober 2025 - Kokkola, Finland
Niet zo’n geweldige nacht achter de rug🙈 Ik lag de hele nacht te niezen en mijn neusje te snuiten, toch een verkoudheid opgelopen. Maar we hadden nog een zware dag voor de boeg🙈
Maar om toch goed te beginnen hebben we eerst het vuurtje binnen terug aangemaakt en aten we ons ontbijtje: yoghurt met granola en sandwiches met kaas die een beetje hebben verwarmd op het vuurtje.
Vervolgens hebben we onze spullen opgeruimd en konden de vertrekken.
We moesten eerst 7,2 km door het bos, daarna moesten we 6,5 km tot aan onze fietsen en dan nog eens 8 km tot thuis🙈 Na onze wandeling doorheen het bos probeerden we te liften richting onze fietsen, maar helaas wou niemand ons meenemen, dus wandelden we maar door.
Het hoogtepuntje van de dag was de poes die we tegen zijn gekomen!! Het is de tweede poes nog maar die ik ben tegengekomen in Finland.
Dan waren we toch aangekomen bij de fietsen en het einde begon in zicht te komen! We moesten nog 8 km met de fiets naar huis stappen and so we did!
We moesten wel echt doorstappen want ik had om 17u een online meeting met mijn leraar in België en het werd dus wel krapjes.
Maaaar toch kwamen we om kwart na vier toch al aan en direct namen we een heeeele warme douche!! Nog gauw hebben we nog wat soep met een lekker broodje gegeten en dan begon mijn meeting al.

En letterlijk ineens ziet jasper in het gebouw tegenover ons een poes op het balkon lopen!! De derde poes al!
Jasper kon ondertussen al in bed gaan rusten, want uiteindelijk hadden we wel een tocht van 36 km afgelegd🫠 Ik was een beetje jaloers dat hij een dutje kon doen, maar ja! Tijdens de les kon ik me wel nog een beetje bezig houden in de keuken en heb ik snel wat deeg uit de diepvries gehaald en koekjes gemaakt.
Na de les ben ik ook nog eventjes in bed gekropen, maar die avond hadden we nog wel plannen om te gaan uiteten. Ik had namelijk bij de ijshockey wedstrijd een gift card gekregen om te gaan uiteten in een burger restaurant voor twee! En aangezien we niet moesten betalen voor het eten heb ik een lekkere raspberry mojito mocktail genomen en jasper een fins pintje bij onze lekkere burgers!
Het was weer heel lekker, maar we vlogen direct alweer in bed om eens goed te kunnen slapen (en wat uit te zieken🙈)
Peter:16 oktober 2025Drukke vakantie toch :-) en verzorg je !
Inge:18 oktober 2025Pittige wandeling!!!