Dag 106
21 december 2025 - Kokkola, Finland
Ik had mezelf wat aangedaan door de wasmachines te reserveren van 8-10u in de ochtend.. Dus een vroege ochtend voor mij🙈 Het gaf me wel de kans om mijn koffer nog wat te maken en mama hielp ook met het poetsen!
Het was een hele zonnige dag en daar moesten we gebruik van maken. We wouden vandaag naar de reindeer farm gaan, maar daarvoor moesten we eerst nog zo’n 7km stappen🙃
Eenmaal aangekomen, proefde mama een Finse worst en later mocht ik ook een pannenkoekje proeven! De rendieren waren wel schattig om te zien en er was ook een mini-wandelingetje dat je kon volgen met wat informatie over de rendieren.
Nog even binnen opwarmen en dan moesten we weer terug wandelen naar huis.. De moed lag nu net iets lager dan op de heenweg🙈
We probeerden een beetje te liften en zo gek maar er stopte echt waar een hele vriendelijke man voor ons! Die nam ons mee naar het centrum van Kokkola en we hadden een klein babbeltje met hem. Echt geluk!
Hierdoor hadden we wat extra tijd over en gingen we nog even de winkel binnen en vervolgens gingen we nog eens zwemmen. Wat aqua gym en sauna-time verder, wou ik graag nog aan mama de Prisma winkel laten zien! Dat was nog een stukje wandelen maar wel leuk om te zien:)
Rond 20u wist ik dat Simone en Ben aan het treinstation gingen staan, want Simone zijn trein naar huis was dan. Ik besloot om dan toch even langs te gaan en daar ons afscheid te nemen!
Terug thuis had mama spaghetti klaar gemaakt, heel lekker weer.
Dan gedaan met de pret, want er moest nog gepoetst worden en mijn koffer was nog veelste overvol.. Maar toch gelukt hoor🙃