Dag 38

16 oktober 2025 - Öja, Finland

Vandaag gingen we wandelen in Ojä, een soort deelgemeente van Kokkola denk ik?

‘s Ochtends gingen we nog gauw even naar de winkel voor ons eten te kopen en dan vertrokken we met de fiets.

We hadden een best lange fietstocht voor ons en in het begin ging alles goed, maar daaaaan ging de band van jasper zijn fiets plat🙈 we hadden al 8 km afgelegd dus we wilden ook niet echt terugkeren en dus vertrokken we maar te voet. We moesten nog zo’n 6,5 km wandelen tot het startpunt van onze wandeling.

IMG_9230IMG_9234

Wanneer we daar aankwamen hadden we onze eerste rustpauze met een snackje en dan begon onze tocht van zo’n 7 km doorheen het bos.

Het weer was niet zo geweldig, het was eerder nogal miezerig, but we kept going😋 Het was natuurlijk wel weer een hele mooi tocht en het was gezellig om dit samen te doen.

IMG_9252IMG_9273IMG_9294

Als we dan eindelijk aankwamen moesten we eerst wat hout in kleinere houtblokken hakken zodat we ons vuur in het hutje konden aanmaken. Dat heeft Jappie mooi in orde gemaakt🙈

IMG_9303IMG_9315IMG_9318IMG_9311

Normaal gingen we buiten wildkamperen, maar omdat het zo koud was hadden we onze eigen versie van wildkamperen, zie hier😋

IMG_9350IMG_9323

Eenmaal we volledig geïnstalleerd waren begonnen we met ons eten warm te maken. We hadden patatjes met lookcrème, een worstje, erwtjes en appelmoes mee!

IMG_9321IMG_9325

Tot slot keken we samen nog de film ‘the iron giant’ met een warme chocomelk en een theetje, slaapwel!

IMG_9345

1. Thaomy:
    21 oktober 2025
    Ik weet niet waarom, maar dit laat me ZO hard aan Minecraft denken!
    Looks like lots of fun 😋