Dag 53

28 oktober 2025 - Kokkola, Finland

Vandaag was Ilona er niet als de leerkracht, ze ging namelijk in Salo een training geven. Dus er was een vervang leraar, Mirva. Ilona had me ergens wel een beetje gewaarschuwd dat ik haar veel zou moeten helpen, wat ik misschien wel een beetje vreemd vond aangezien zij de leraar ging zijn. Hoe dan ook, we made it work! Ze was inderdaad een beetje in de war en had zelf geen planning gemaakt voor haar dag, dus hebben Fiona (een andere assistent begeleider) en ik haar goed kunnen helpen met de normale structuur die wij gewoon zijn!

We leerden een nieuwe letter van Lucy Lamp Lady en dit was gelukkig niet zo’n moeilijke letter om te leren. Tijdens de lunch aten we lekkere chickennuggets met gebakken patatjes met currysaus 😋

Dan hadden we nog outside sport, een lees les en een Engelse les.

IMG_1739

Terug thuis ben ik gaan lopen en je merkt precies hoe de zon lichtjes al begint onder te gaan rond 15u, maar rond 16u is het pas donker.

IMG_1747IMG_1752

Deze avond zat opnieuw vol schoolwerk, ik voel nu wel dat mijn to-do lijst steeds groter blijft worden en ergens voelt dat nu wel wat vermoeiend aan. Maar het is wel gelukt om mijn planning te blijven volgen!

Ik moest ’s avonds nog even naar de winkel voor lekkere koekjes, in de winkels is het al volledig de kerstsfeer! En dan kruip ik alweer in mijn bed.

IMG_1763IMG_1762

Ilona had ook deze grappige foto gestuurd van de trolletjes van de kinderen. Aangezien ze een nachtje in Salo bleef slapen voor haar training te geven over Storyline, waren de trolletjes meegekomen om ze aan de mensen ginder te laten zien!

fd4e8fe3-c095-4b2e-9339-d2fe5b5f74ce

1. Inge:
    2 november 2025
    Zo leuk die trolletjes.
    Goed gedaan van jou daar in de klas!
  2. Thaomy:
    2 november 2025
    Echt fijn om te lezen dat je je zo thuisvoelt in de klas dat jij de leerkracht kan begeleiden ipv andersom 🤭